قبل از انتخاب محصول مشاوره رایگان دریافت کنید: 54695000-021                  

5 نکته و راهکار برای جلوگیری از تایید بی دلیل در محیط کار

5 نکته و راهکار برای جلوگیری از تایید بی دلیل در محیط کار

تایید یکی از رفتارهای رایج در محیط های کاری است که به احتمال زیاد آن را در همکاران خود بسیار دیده باشید اما این تاییدها را در برخورد خود نمی بینید.

البته در نظر داشته باشید که همیشه سوگیری یا تایید بد نیست اما برخی مواقع می تواند موجب کاهش فرصت ها و میزان همکاری، عملکرد یک تیم شود و آن را به چالش کشد. به خاطر داشته باشید زمانی که تبدیل به رهبر یک مجموعه می شوید، رفتار شما بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و سوگیری تایید در این زمان بیشتر به چشم می آید. در همین راستا مواردی که می تواند از تایید بی دلیل یا سوگیری جلوگیری کند را بررسی می کنیم؛

۱. قبل از نظر دادن، تحقیق کنید

اهمیت این موضوع زمانی نمود پیدا می کند که تصمیم شما به عامل زمانی بستگی داشته باشد در چنین شرایطی، خیلی اهمیت دارد که قبل از اعمال نظر، تحقیقات لازم انجام دهید. در طول این فرآیند تحقیق احتمالا خودتان متوجه می شوید که علاقه و گرایش به سمت موضوع و یا سوال پیدا می کنید.

۲. خودتان را به چالش بکشید

چالش کشیدن خود و افکارتان به گسترش پردازش فکری شما کمک می کند. این رویکرد می تواند در هر موضوعی که مشغول بررسی آن هستید به کار بگیرید و ارزیابی نهایی خودتان را متعادل تر و منطقی تر بیان کنید. برای اجرای چالش می توانید از روش های مختلفی این کار را انجام دهید. از جمله:

  • تحقیق و بررسی در مورد سمت دیگر و مخالف استدلال ما

  • درخواست نظر از افراد دیگر (بررسی دیدگاه‌های هر دو طرف بحث)

  • آزمایش و بررسی برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام طرف بیشترین مطلوبیت را ارائه می‌کند.

  • در نظر گرفتن تمام عناصر و جنبه‌های مشکل و اثرات آن بر روی تمام ذی‌نفعان

۳. برای ارزیابی وقت بگذارید

ارزیابی آگاهانه نیاز به زمان و درک ابعاد مختلف نظرات مطرح شده است، اینکه بگوییم تعصب نسبت به دیدگاه ها نداشته باشید خب تقریبا غیر ممکن است ولی می توان با ارزیابی درست موضوع دید بهتری به مطلب داشته باشید.

برای مثال اگر هنگام مطالعه یک مطلب احساس کردید که شروع به قضاوت و شکل دادن دیدگاه در مورد آن می شوید پس حتما خودتان را وادار به خواندن تمام مطلب کنید تا بتوانید درک درستی نسبت به آن داشته باشید.

۴. طرز فکر خود را تغییر داده و اجازه اشتباه کردن به خودتان بدهید

اعتراف کردن به اشتباه و درس گرفتن از آن ها به شما کمک می کند تا در تصمیم گیری های بعدی عضو بهتری برای سازمان خودتان باشید. گاهی باید محدودیت ها و اشتباهات خود را شناخت و قبول کرد تا دچار سوگیری و اشتباه بعدی نشوید.

۵. جهان‌بینی خود را بازنگری کنید

وقت گذاشتن برای انجام این کار به شما کمک می‌کند تا سیستم فکری و اعتقادی جامع ایجاد کنید. این کار همچنین به شما امکان می‌دهد تا آموخته‌های اخیر خود را در فکر کردن به موضوعات فعلی به کار ببرید.

همان‌طور که چیزهای جدیدی یاد می‌گیرید، سیستم فکری شما غنی‌تر و توانمندتر می‌شود. در چنین شرایطی، صرف زمان برای بازبینی باورها و خط فکرهای جاری به شما کمک می‌کند تا تحلیل‌های جامع‌تری را از مشکلات و موضوعات ارائه کنید.

 

 

 

نظر خود را بنویسید